среда, 15. мај 2013.

IGRA PRESTOLA s03e07

          Gledajući različite serije i pokušavajući da kod ijedne vidim nešto što je slično sa Igrom Prestola (ne uzimajući u obzir da sam pročitao knjige) dolazim do zaključka da nijedna nije toliko (bespotrebno) utrošila vreme za opis i izgradnju sporednih likova. Upravo to trošenje vremena me je navelo da otvorim novi blog koji mi više služi da svoje frustracije ispoljim ovde nego na nekog drugog.
         
         Usporenost radnje u nekim prethodnim epizodama verovatno je vezana za pokušaj da se svi delići slože u jednu smislenu celinu, pa zbog toga stradaju pojedine scene. Pošto je u pitanju poslednja epizoda, mislim na scenu ‘The Bear and the Maiden Fair’.



         Zašto producenti, nama vernim fanovima, čine takve stvari. Ako ne žele ili ne mogu da nam obezbede da vidimo neke scene zbog kojih još uvijek čekamo da kupimo epizodu na torentu, onda su nam to u ovoj epizodi jasno stavili do znanja.

         Kada smo već kod ove scene, nema oka koje nije primetilo kako Brijena podiže Džejmija za desnu (odsečenu) ruku, a u prethodnoj sceni se jasno vidi da je potegao levu. Fejl koji nije trebao da im se desi.

         Znamo već da su naši golupčići sa Severa "preskočili" zid i krenuli da "pozdrave" braću Crne straže. Malo vremena, a ima mnogo više da se kazuje.

         Ali tamo gde se vreme skrati na drugom se mestu produži. Upravo su to učinili sa Robom i njegov ledi iz Volantisa. Saznanje u knjizi koje smo dobili iz Džejmijevog poglavlja da je Džejn Vesterling možda trudna, sada je definitivno dopunjeno. Trudna je. Još jedan spojler. Hvala im. Ostaje pitanje šta će biti sa kraljicom Severa na crvenoj svadbi.

         HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR, HODOR. E tako bi se mogla opisati Brenovih par minuta u poslednjoj epizodi. Takođe sam uočio da nigde nema Rikona i Jezovuka. Opet jedan minus. I šta li će da urade sa Rikonom, pošto znamo da on nije poša ka zidu sa HODOR, HODOR družinom.

               Remzi postaje omiljeni lik mnogima. Pošto očigledno moraju da ispoštuju ugovor glumca što glumi Teona, zbog toga saznajemo i to kako je Teon ostao bez penisa (a to smo saznali u Plesu sa Zmajevima). Ima li goreg načina, nego naložiti čoveka toliko da se obraduje što će da ****, pa mu uz svu tu želju secirati đokicu. Opet mnogo minuta istrošeno na mučenje Teona umesto da se nešto drugo bolje odradi.



         Ono što mi je izuzetno drago, jeste što su scene sa Deneris u ovoj sezoni stvarno dobro odrađene i nema nekih velih propusta. U skladu sa tim, mnogo mi se dopala scena u ovoj epizodi. Drago mi je što više prikazuju ZMAJEVE u ovoj sezoni i ako tako nastave, Deni će mi biti utisak sezone.

         Sansa je konačno skontala da je glupa, pa možda postane bar malo zanimljiviji lik u seriji kad već u knjigama (većini čitalaca) nije.

         Sve u svemu jedna nezanimljiva epizoda koja je, ko zna, možda uvod za 3 toliko dobre naredne epizode koje će izvući sezonu i zadržati gledanost.

Нема коментара:

Постави коментар